AJANDA
TWİTTER FENOMENİ DAVALIK OLDU

“Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde yaşayan 46 yaşındaki A.A. kendi fotoğralarını profil fotoğrafı olarak kullanan "Taci Kalkavan" takma isimli Twitter fenomeni O.O. hakkında Orhangazi Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açılması için başvuruda bulundu. Orhangazi’de kendi kurduğu firma ile özel temizlik işleri yapan A. A.’nın gençlik yıllarında çektirdiği fotoğraflar kullanılarak Twitter’da "Fikirtepeli asi karakter Taci Kalkavan" takma ismiyle hesap açıldı.

2010 yılında açılan hesabın takipçileri giderek artarken, bunu 2012 yılında fark eden A.A. büyük şaşkınlık yaşadı. A.A., halen 274 bin takipçisi bulunan "Taci Kalkavan" adıyla açılan kendi fotoğrafının kullanıldığı bu profil hakkında suç duyurusu ve şikayette bulundu.

A.A., Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yazdığı şikayet dilekçesinde O. O.’nun Twitter'da resimlerini Taci Kalkavan isimli sahte profiller aracılığıyla yayımlayarak kendisine rahatsızlık verdiğini iddia etti. Yazdığı şikâyet dilekçesine gönderilen yazıda, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele edilmesi Hakkında Kanun" üzerinden dava açabileceği söylendi. Gelen cevabı dikkate alan A.A., Orhangazi Adliyesi'ne giderek Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Aydın, birçoğu photoshop uygulanmış kendi fotoğraflarının sosyal paylaşım sitesinden kaldırılmasını isteyerek, kararından vazgeçmeyeceğini söyledi.”

Kişinin rızası olmaksızın fotoğraflarının kullanılması hem ceza kanunları açısından hem de hukuki açıdan hukuka aykırı faaliyetlerdir. Her ne kadar Twitter fenomeni O.O’nun eğlence maksatlı hesabı kullanması söz konusu olsa da profil fotoğrafı yaptığı A.A’nın rızası olmadığı için kullanımı söz konusu olmayacaktır.



cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry